Kjente musikere innen bluessjangeren

noSista Monica Parker

The Blues Lioness, som hun også blir kalt, ble født i Gary, Indiana i 1956. Sista Monica er en anerkjent sanger, låtskriver og produsent som har markert seg spesielt innen elektrisk blues, blues-rock, gospel og soul. Parker døde av lungekreft i 2014, 58 år gammel.

B.B. King

B.B. KingRiley, som er hans fødenavn, ble født i 1925 i Berclair, Mississippi. Gjennom sitt 89 år lange liv, markerte han seg innenfor både blues- og blues rock-sjangren, med låter som “3 O’Clock Blues”, “Sweet Little Angel” og “When Love Comes to Town”.

Eva Cassidy

Eva Marie Cassidy, som var hennes fulle navn, ble født i Bowie, Maryland i 1963. Hun er kjent innen ikke bare bluessjangeren, men også jazz, soulpop, gospel og folk. Da hun døde av kreft, bare 33 år gammel, etterlot hun seg en betydelig samling av tolkninger av kjente låter. Av de mest kjente er låter som “Over the Rainbow”, “Songbird” og “Imagine”.

Lee McBee

Lee, født i 1951 i Kansas, Missouri, er innen bluesen kjent som både sanger og musiker, med låter som “Soul Deep” og “Ride With Me”. Han var lenge en lokal artist, men fikk internasjonal berømmelse etter å ha turnert USA, Canada og etter hvert også Europa.

Muddy Waters

Muddy ble født den 4. april 1913 i Issaquena County, Missisippi. I løpet av sine sytti leveår gledet han mange med sin Chicago- og Delta Blues. Han var både sanger og komponist, og spilte gitar og harmonica.

Joe Bonamassa

Joe regnes som en av de aller mest kjente bluesgitaristene innen samtidsmusikken. Han ble født i 1977 i Utica, New York, og har spilt hele livet. Bare fem år gammel fikk han sin egen gitar, og da han var tolv fikk han æren av å spille under konsertåpningen for ingen ringere enn B.B. King.

Om du også kunne tenke deg å prøve deg som bluesgitarist, eller kanskje en annen musikksjanger, finner du en masse forskjellige spill på norskespilleautomater.casino.